RSS
 

Grilowane banany na rumie z miodem

24 lis

Hej, przepraszam za małą częstotliwość ostatnich postów, ale jestem na etapie szukania mieszkania i właściwie nie mam głowy na nic innego.. No ale zmobilizowałem się i oto tu jest mój kolejny przepis. Mam nadzieję, że po znalezieniu mieszkania będę mieć więcej czasu, żeby się poświęcić spisywaniu przepisów. Wkrótce będzie również akcja, ale o tym później. Tym razem jest to deser. Zasmakuje Ci na pewno :)

Składniki:

2 łyżki rumu
2 łyżki miodu
1 łyżeczka cynamonu
4 nieobrane banany
lody waniliowe

 

…. Ingredients:

2 tbsp rum
2 tbsp honey
1 tsp cinnamon
4 unpeeled bananas
vanilla ice cream

 

W małej misce wymieszaj rum, miód i cynamon. Nieobrane banany przekrój wzdłuż i grilluj 3 minuty pod przykryciem. Po chwili obróć je, natrzyj miodową polewą i grilluj kolejne 5 minut. Jedz prosto ze skórek, podawaj oczywiście z lodami. Jak szaleć, to szaleć, a co! :)

In a small bowl, mix the rum, honey and cinnamon. Slice along the unpeeled bananas and grill them for 3 minutes, covered. After a while, turn them and rub with honey glaze and grill for the next 5 minutes. Eat it straight from the peel, of course, serve with ice cream :)

 
1 komentarz

Napisane przez w kategorii Bez kategorii

 

Tags: , , ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. KiJ

    25 listopada 2013 o 20:09

    Uwielbiam banany, ale w tej wersji jeszcze nie próbowałam. Ciekawe :)
    Zapraszam do mnie http://gotowanie-po-studencku.blog.pl/

     
 

  • RSS
  • Twitter
  • Facebook