RSS
 

Pasta jajeczna

30 mar

Przed-świąteczna sobota, a za oknem śnieg. Aż chce się jechać na narty, ale trzeba jeszcze nieco przygotować na Wielkanoc. W tym roku będzie jeszcze Kulajda i Mazurek. Oczywiście białe (lub białawe ;) ) Tak więc narty może kiedy indziej, tak czy siak nie zapowiada się na rychłą wiosnę :)

Składniki:2 jajka
2-3 łyżki stołowe tatarki/majonezu
sól, pieprz
koperek
…. Ingredients:2 eggs
2-3 tbls. of tatar sauce/mayonnaise
salt, pepper
dill

Jajka ugotuj na twardo, po czym rozdrobnij je widelcem. Następnie dodaj tatarkę (czeski sos tatarski) lub majonez oraz posiekany koperek. Posól, dopieprz do smaku. Podawaj z ogórkiem lub pomidorem. Smacznego :)

Crumble the hard-boiled eggs with the fork, add mayonnaise or tatar sauce (czech one) and some dill. Add some salt and pepper as well and serve with tomato or cucumber. Enjoy :)

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii Bez kategorii

 

Dodaj komentarz

 

 
 

  • RSS
  • Twitter
  • Facebook