RSS
 

Twisted

17 gru

Jeśli nie masz pomysłu na deser dla dwojga, ja mam pomysł dla Ciebie :) Szybki, łatwy i zdążysz go przygotować w kilka minut. Niby to tylko ciastka, ale odpowiednio podane… a z resztą sam spróbuj :)

If you don’t have any idea for dessert, I have an idea for you :) Quick, easy and you’ll make it in few minutes. It is just a cookie, but if you serve it well… well just try it :)

Składniki:

Ciasto francuskie:
1 szklanka mąki
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżki cukru
1 łyżeczka soku z cytryny
1/4 szklanki zimnej wody
1/2 szklaki zimnego masła

Nadzienie:
brązowy cukier
cukier kryształ
cynamon

…. Ingredients:

Puff pastry:
1 cup flour
1/2 tsp. salt
1/2 tbsp. sugar
1 tsp. lemon juice
1/4 cup cold water
1/2 cup cold butter

Filling:
brown sugar
white sugar
cinnamon

Przepis na ciasto francuskie znajdziesz tutaj. Gotowe i rozwałkowane ciasto pokryj mieszanką brązowego i białego  cukru oraz trochę większej szczypty cynamonu, po czym ciasto zawiń, rozkrój na 2 części i przeplataj je ze sobą według obrazka poniżej. Następnie wstaw do pieca na około 20 minut w temperaturze 190 stopni. Możesz wydłubać środek jabłka i wypełnić go musem jabłkowym, na który przepis znajdziesz tutaj. Smacznego :)

The recipe for the puff pastry you can find here. Ready and rolled out dough cover with the brown-white sugar mix and a substancial pinch of cinnamon, and roll the dough afterwards, slice into 2 parts and alternate one with another part, like on the upper picture. Then put it into the oven for about 20 minutes (190 Celsius). You can pick the inside of the apple and fill it with the apple mousse, for which you can find the recipe here. Enjoy! :)

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii Bez kategorii

 

Dodaj komentarz

 

 
 

  • RSS
  • Twitter
  • Facebook