RSS
 

Pierniczkowa rozkosz

09 gru

Dziś mam dla Ciebie deser, o którym opowiedziała mi Karolina podczas warsztatów z Magdą Gessler – pierniki toruńskie, jogurt grecki i mus jabłkowy. Idealny na święta :)

Today I have a dessert for you, which Karolina told me about during the cookery session with Maggie Gessler – the torun gingerbreads, greek yogurt and apple mousse. Perfect for christmas :)

Składniki: 

mus jabłkowy
pierniki
jogurt typu greckiego

…. Ingredients: 

apple mousse
gingerbreads
greek yogurt

Najpierw przygotuj mus – jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę, wrzuć do garnka z małą ilością wody (bez tłuszczu) i upraż je, po czym odlej wodę i odstaw do schłodzenia. Do szklanek lub salaterek nakładaj kolejno warstwy: jabłkową, piernikową i jogurtową. Wierch możesz posypać piernikiem. Wstaw do lodówki na godzinę lub dwie, ponieważ deser potrzebuje chwili, żeby się „dogryźć”.

First you have to make the mousse. Peel the apples, cut them into small pieces and roast them with a small amount of water (no oil). Then drain it off and let it chill for a while. To the glasses put the layers: apple, gingerbread and yogurt. The top you can cover with some gingerbreads. Put it into the fridge for an hour or two, because the dessert needs a while :)

 
1 komentarz

Napisane przez w kategorii Bez kategorii

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Agata Ornafa

    10 grudnia 2012 o 10:39

    Szanowni Państwo!

    Jestem studentką Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej na Uniwersytecie A.Mickiewicza na specjalności Nowe Media. Prowadzę badanie naukowe dotyczące blogów kulinarnych w Polsce. Wszystkich autorów blogów kulinarnych zachęcam do wypełnienia ankiety. Zajmie to Państwu jedynie ok. 1 – 2 minut. Wyniki zostaną zaprezentowane w pracy naukowej dotyczącej charakterystyki bloga jako nowej formy komunikacji społecznej.

    Ankieta dla autorów blogów kuliarnych: http://www.ebadania.pl/97797035d63e99d8

    Dziękuję za poświęcony czas,
    Agata Ornafa.

     
 

  • RSS
  • Twitter
  • Facebook