RSS
 

Pogrzebki

04 gru

Przedstawiam Ci przedostatni przepis halloweenowy, podczas przeprowadzki się gdzieś zawieruszyły jeszcze dwa, jak się okazało. Przepis jest na deser czekoladowy w klimacie bardzo halloweenowym. Smaczny też jest oczywiście :)

I’d like to present you not the last halloween recipe, during moving to another flat the 2 got lost. This recipe is for chocolate dessert, very much halloweenie. And of course, it’s great :)

Składniki:

budyń czekoladowy
0,5 mleka
50g czekolady
herbatniki
nutella
ciastka czekoladowe

…. Ingredients:

chocolate pudding
0,5 l milk
50g chocolate
bisquits
nutella
chocolate bisquits

Deser jest właściwie bardzo prosty. Najpierw trzeba przygotować budyń czekoladowy. W czasie podgrzewania mleka, dodaj kilka pokruszonych kostek czekolady, a dopiero później sam budyń. Gdy będzie już gotowy, dodaj do niego resztę pokruszonych kostek czekolady i dokładnie wymieszaj, po czym przełóż go do salaterek. Następnie przygotuj górną warstwę ziemi. Aby nadać jej realistycznego wyglądu, użyj w tym celu czekoladowych ciastek, najciemniejszych jakich się da i posyp nimi budyń. Następnie trzeba ‚wyrzeźbić’ nagrobki nutellą lub innym kremem czekoladowym, włożyć je w budyń i właściwie gotowe. Możesz udekorować lekko kolorowymi płatkami dla dekoracji :)

The dessert is actually very easy to make. First you have to make the chocolate pudding. During the time when the milk is heating, add some crumbled chocolate, and then the pudding pulver. When it’s done, add more crumbled chocolate to it, mix it nice and put it into the glasses. Now you have to prepare the upper ground. To make it more realistic, use for it chocolate cakes, the darker, the better. Crush them and pour them on the pudding. Then you have to ‚carve’ the gravestones – use the nutella or other chocolate cream for it. Put them into the graves and it’s almost done. You can also decorate them with some colorful sugar flowers :)

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii Bez kategorii

 

Dodaj komentarz

 

 
 

  • RSS
  • Twitter
  • Facebook