RSS
 

Chleb z cukrem

08 maj

Dziś wieczorem mam dla Ciebie drugi z 3 niewymagających przepisów, na wypadek, gdybyś w tym przypadku był głodny, a nie miał w domu nawet dwóch cebul. Przepis ten będzie na chleb z cukrem. Banalne? Jasne, że banalne, co nie zmienia faktu, że w PRLu się tego nie jadło..

Składniki:

chleb/weka
mleko
cukier
olej

Na początku rozgrzej olej na patelni. Następnie maczaj chleb w mleku (z obydwu stron) i połóż go na patelni. Uważaj, żeby nie przypalić chleba, bo łatwo przywiera, nawet do teflonu. Gdy pieczywko zarumieni się już ładnie, możesz zdjąć je z patelni i obficie posypać cukrem. Takie oto kromki jadłem jako mały brzdąc, może nie co dzień, ale na tyle często, żeby mi zasmakowały :)

Ten przepis bierze udział w mojej akcji Kuchnia PRL na Mikserze Kulinarnym:

Kuchnia PRL

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii Bez kategorii

 

Dodaj komentarz

 

 
 

  • RSS
  • Twitter
  • Facebook