RSS
 

Towarzyskie

06 maj

Towarzyszu! Dziś mam dla Ciebie przepis może nie tyle na same wafle, co na wafle przekładane masą. Znalazłem go również w czasopiśmie „Cześć”. Ktoś ma może więcej info o tym magazynie? :)

Składniki:

1 paczka andrutów
2 szklanki mleka
1 szklanka cukru
1 paczka pokruszonych herbatników
80 dag zmielonych orzechów włoskich
3 stołowe łyżki kakao (chyba, że użyjesz herbatników w polewie czekoladowej)

Zagotuj mleko z cukrem aż zgęstnieje (kilka minut na małym ogniu). Następnie dodawaj stopniowo kakao, pokruszone herbatniki i orzechy i gotuj jeszcze przez chwilkę, cały czas dokładnie przy tym mieszając. Następnie smaruj masą andruty i układaj je jeden na drugim, tworząc w ten sposób swoisty megawafelek :)

Ten przepis bierze udział w mojej akcji Kuchnia PRL na Mikserze Kulinarnym:

Kuchnia PRL

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii Bez kategorii

 

Dodaj komentarz

 

 
 

  • RSS
  • Twitter
  • Facebook