RSS
 

Spienne

14 gru

Przedstawiam Ci dziś czwarty z pięciu przepisów urodzinowych - penne ze szpinakiem i feta, który przygotowała Agnieszka.



Składniki:
500g makaronu penne
1 paczka szpinaku
kilka ząbków czosnku
1 cebula
2 łyżki masła
mleko
zioła
1 opakowanie seru feta
gałka muszkatołowa, pieprz, sól (wg uznania)

Na początek ugotuj gruboziarnisty makaron penne na półtwardo – czas gotowania – 2 minuty. W tym czasie posiekaj świeży szpinak lub rozmroź mrożony, podsmaż czosnek i cebulkę na oliwie. Następnie dodaj szpinak, pieprz, sól, gałkę muszkatołowa, podduś jeszcze wszystko przez kilka minut, a na koniec dodaj 2 lyzki masła.
Wyłóż makaron na blachę lub do naczynia żaroodpornego, podlej mlekiem – najlepiej świeżym, posyp ziołami i pokrojonym w kostkę serem feta, a na końcu dodaj gorący szpinak i włóż do pieca na 15 – 20 minut. Na 5 minut przed końcem dodaj ser żółty na górę – zrobi się pyszna skorupka! S
macznego! :)
 
1 komentarz

Napisane przez w kategorii Bez kategorii

 

Tags: ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. morelka

    16 grudnia 2010 o 11:24

    mniami ;)

     
 

  • RSS
  • Twitter
  • Facebook