RSS
 

Bakłaszyn

12 lis

Składniki:
1 bakłażan
1 duży czerwony pomidor
2 małe żółte pomidory
kilka plastrów szynki
ser żółty gouda
zioła (tymianek, bazylia)
przyprawy (pieprz, sól)
Bakłażan umyj, przekrój w poprzek na dwie połówki, ponacinaj je nożem, posyp solą i odstaw na mniej więcej pół godziny, żeby goryczka z bakłażana uciekła. W tym czasie pokrój pomidory w kostkę, a szynkę i ser w plastry. Po odsączeniu bakłażana z gorzkiego soku, wydrąż środek i posyp go przyprawami i ziołami, a następnie obłóż obficie pomidorami i szynką, a na wierzch serem i ziołami. Taki oto bakłażan wstaw do piekarnika na około 40 minut. Po wyjęciu podmuchaj, bo gorący i zjedz :)
 
1 komentarz

Napisane przez w kategorii Bez kategorii

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. anna manna

    17 listopada 2010 o 22:06

    świetny przepis, brzmi smakowicie, jutro wypróbuję!

     
 

  • RSS
  • Twitter
  • Facebook