RSS
 

Double Choc

29 sie

Składniki:
1,5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 łyżeczki sproszkowanego cynamonu
1 szklanka cukru
5-6 łyżek stołowych gorzkiego kakao
1 tabliczka białej czekolady
2 jajka
1 jogurt naturalny 200g
4 łyżki masła
W jednej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, cukier i kakao, a w drugiej roztrzep jajka i wymieszaj je ze stopionym masłem i jogurtem. Wymieszaj składniki suche z mokrymi, tylko do ich połączenia i dodaj drobno pokrojoną w kostkę białą czekoladę. Takie oto surowe ciasto przełóż do blachy na muffiny i posyp czekoposypką, lub nie posyp, jeśli nie chcesz i włóż blachę do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na około 20 minut. Sprawdzaj mniej więcej co 7 minut, czy ciasto jest już gotowe. Po upieczeniu wyjmij blachę z piekarnika i po wystygnięciu babeczek wyjmij je z blachy i upiecz nowe :)
 
1 komentarz

Napisane przez w kategorii Bez kategorii

 

Tags: ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. wienia

    23 września 2010 o 14:51

    Idealne te babeczki! Uwielbiam cynamon i dodaje go niemalże do wszystkiego:D nawet herbate pije tylko cynamonowa taka dilmah z serii aromatyzowanych. Jutro zabiorę się za takie babeczki-mam nadzieje ze wyjda takie ładne jak na zdjeciu:)

     
 

  • RSS
  • Twitter
  • Facebook