RSS
 

Kapeluszniki faszerowane

19 mar

Składniki:
pieczarki (1 pieczarka=1 kapelusznik)
jajko (1 na każde 4 pieczarki)
pół cebuli (na 4 pieczarki)
bułka tarta
przyprawy – koperek, tymianek, vegeta, pieprz
oliwa

Pieczarki umyj, obierz, odkroj trzonki od kapeluszy. Trzonki posiekaj drobno, podsmaż na patelni z cebula. Dodaj posiekany koperek, jajko ugotowane na twardo (również drobno pokrojone), przyprawy (wg gustu) i posyp wszystko lekko bułką tartą. Wymieszaj wszystko dokładnie, podgrzej trochę i nałóż farsz na kapelusze. Kapelusze ułóż na patelni i smaż je 6-8 minut, po czym przykryj je jeszcze pokrywką na kilka minut, dla pewności że nie będą w środku surowe.
Danie nadaje się idealnie na przystawkę i może być podawane z białym winem.

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii Bez kategorii

 

Tags: , ,

Dodaj komentarz

 

 
 

  • RSS
  • Twitter
  • Facebook