RSS
 

Fast Tomatoes

11 sty

Składniki:
2 świeże pomidory
2 bułki
ser żółty
olej
pieprz, vegeta

Jeśli masz wczorajszą lub przedwczorajszą bułkę, mam dla Ciebie propozycję na smaczne kanapki. Możesz podać je zarówno jako przystawki, jak również jako osobny posiłek. Pokrój bułkę (lub bułki – jeśli masz ich kilka) od góry wzdłuż, by powstały małe kromeczki. Świężą bułkę trudno się kroi, dlatego właśnie lepsza jest 1- lub 2-dniowa. Teoretycznie można użyć również chleba, ale bułki wychodzą smaczniejsze. Na początku nastaw piekarnik na 180 stopni i wyłóż blachę papierem do pieczenia. Zanim piekarnik się nagrzeje, kanapki będą już gotowe. Pomidory pokrój w kostkę – na jedną bułkę wystarcza średnio jeden pomidor. Następnie wylej trochę oleju na mały talerzyk i jednostronnie maczaj w nim kromeczki, ale tak, by nie nasiąknęły one olejem. Nie mają pływać w tym oleju, lecz być tylko namoczone. Każdą namoczoną kromeczkę połóż na blasze, olejem do góry. Gdy położysz już wszystkie kromki, porozdzielaj na nich kawałki pomidorów. Im więcej pomidora, tym smaczniejsze kanapki. Dopraw kanapki pieprzem i vegetą do smaku – ilość wedle uznania. Na sam koniec możesz na pomidory położyć jeszcze plasterek żółtego sera, który doda kanapkom swoistego smaku. Wstaw do piekarnika na 10 minut,

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii Bez kategorii

 

Tags: ,

Dodaj komentarz

 

 
 

  • RSS
  • Twitter
  • Facebook